Ravintoloitsija, keittiömestari ja yrittäjä Dani Hänninen mukana tapahtumassa 

Master Chef 2020 –ohjelmasta tuttu Dani Hänninen on yksi FFCR-tapahtuman puhujista.

Dani on rautainen ravintola-alan ammattilainen, ja omaa huikean 13 vuoden kokemuksen alalta eri työtehtävistä. Tätä nykyä hän toimii ravintoloitsijana sekä keittiömestarina ravintola Wellamossa.

”Ruokafilosofiani perustuu yksinkertaisuuteen ja raaka-aineen kunnioittamiseen sen kaikissa muodoissa. Haluan myös nähdä ruokailun yhteisöllisyyttä edistävänä kokemuksena. Kotimaiset raaka-aineet ovat lähellä sydäntäni ja arvostan niiden omaperäistä käyttöä ruoanlaitossa. Sesongit, villiyrtit sekä skandinaaviset maut korostuvat omassa ruoanlaitossani, yhdessä syömistä unohtamatta.”

Rakkaudesta ruokaan ja ravintola-alaan

Nöyryys ja kunnioitus alaan, tekijöihin, tuottajiin ja vanhempiin ravintola-alan kollegoihin on auttanut Dania löytämään oman suuntansa ravintola-alan ammattilaisena. Hän kokee kuitenkin olevansa oman tiensä kulkija.

“Minulle on ollut aina tärkeintä saada toteuttaa visioitani ja olla mukana luomassa asiakkaalle juuri heidän näköisensä ja arvoisensa elämys.”

Kuvassa Danin nimikkoannos peruna ja mäti 

”Luonteeltani olen innovoiva sekä leppoisa “keittäjä”. Intohimollani, luovuudellani ja kokemuksellani kykenen nyhjäisemään tyhjästäkin jotakin uskomatonta – tai ainakin äitini on sitä mieltä.”

Dani on oppinut sen, että ruoanlaittoon ei ole oikotietä. Hänen mielestään on ollut erittäin hienoa olla mukana ravintoloille jaettavissa listauksissa, sekä kokea Michelin tähden eteen tehty työ sekä siitä saatu tunnustus.

Dania pääset kuulemaan New Local Thinking –teemaan liittyen 23.3. kello 13.45 Live Kitchenissä

Lue lisää ajankohtaisia uutisia

Vieritä ylös