Esittelyssä Metos Mora -pizzauuni ja pizzanvalmistuskonsepti

Metos on ammattikeittiölaitteiden ja -kalusteiden valmistaja, joka on varustanut suomalaisia ammattikeittiöitä jo 100 vuoden ajan. Huikean iän saavuttanut Metos on mukana FFCR-tapahtumassa 22.-23.3.2023!  

Metos Mora -pizzauuni järisyttää pizzauunimarkkinaa

– Metos Mora on pizzauuni, jonka taustalla on 30 vuoden kenttäkokemus siitä, millaisia uuneja ravintoloissa käytetään ja millaista uunia tekemisessä tarvitaan, summaa yhteen Metoksen tuotetiimin vetäjä Tobias Heiskanen.

Metos Mora -pizzauunissa ominaisuuksien ja tuotekehityksen pääpaino on pizzakokissa.

Metos Mora -pizzauuni on kehitetty käyttäjän näkökulmasta

Mikä tekee Metos Mora-pizzauunista ainutlaatuisen ja erinomaisen vaihtoehdon ravintoloille? Syitä on Tobiaksen mielestä useita.

– Uunissa on ne ominaisuudet, mitä pizzan paistamiseen tarvitaan, mutta ei mitään ylimääräistä. Ne ominaisuudet löytyvät, jotka helpottavat pizzakokin työtä.

Uunin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa viikkoajastinkello, jonka avulla uunin lämmityksen voi ajastaa alkamaan automaattisesti, sekä turbotoiminto, joka hakee uuniin siihen asetetun tavoitelämpötilan lämpötilan lähtiessä laskuun.

Uuniluukut ovat skandinaaviseen makuun sopivat, sillä ne aukeavat ylöspäin. Näin ovet eivät ole tiellä pizzaa pois otettaessa. Ovet ovat jämäkät, korkeat ja laadukkaat, leipomouunityyliset ovet. Myös uunin huollosta on tehty mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista.

Pizzerioille laidasta laitaan – mutta myös muille ravintoloille

Uuni sopii erinomaisesti moniin pizzerioihin, mutta myös ravintoloihin, joissa menun pääpaino ei ole pizzoissa.

– Uuni on tehokas tilankäytöltään, sillä se sisältää ulosvedettävän alahyllyn, jolle voi laittaa vaikkapa öljyt ja mausteet odottamaan. Hyllyllä voi myös leikata pizzapalat leikkurilla ilman, että hylly lähtisi taipumaan. Uunia on testattu koekeittiössä useamman tyyppisen pizzan valmistuksessa, ja se sopii hyvin kaikentyyppisten pizzojen tekemiseen.

Pizza alusta loppuun pizzanvalmistuskonseptillamme

  1. Taikina valmistetaan normaalilla taikinakoneella, jossa on ominaisuuksina säädettävä nopeus, suunnanvaihto ja ajastin. Näin saadaan aikaan tasalaatuinen taikina. Sen jälkeen annetaan taikinalle pieni lepo.
  2. Kun taikina on levännyt, pyöritetään se pullaksi pullanpyörittäjällä. Pyörittämiseen valikoimastamme löytyy laite, jolla voidaan pyörittää kosteammatkin pohjat, sillä sen liike jäljittelee käsin tehtävää pyöritysliikettä.

3. Pullat laitetaan vaihtolämpökaappiin, joka tekee ensin kylmäkohotuksen ja nostaa sitten automaattisesti lämpötilan oikeaksi, jotta pullaa voidaan alkaa pyörittämään pizzaksi.

4. Pullasta tulee valmis pizzapohja todella näppärästi pizzaprässillä. Aikaa pohjan tekemiseen kuluu puoli sekuntia, ja se voidaan tehdä kahdella sormella.

5. Kun pohja on prässätty, se täytetään tähän suunnitellulla kylmävetolaatikostolla. Laatikoston yläpuolelle saa näppärästi laitettua täytteet, ja taikinalle on oma paikkansa alla. Laatikostossa on kivitaso, jossa taikina pysyy hyvin ja pohjat pysyvät irti tasosta. Pohjat täytetään, ja sitten ne ovat valmiit uuniin.

 

Valmistuksessa tarvittavat laitteet sekä muut pizzan valmistukseen tarvittavat tuotteet, kuten uunilapiot, leikkurit ja uuniharjat löydät Metoksen valikoimasta!

Lisää Metos Mora -pizzauunista Klikkaa tästä 
Lisää pizzanvalmistuskonseptista Klikkaa tästä

Lue lisää ajankohtaisia uutisia

Vieritä ylös