FASTFOOD CHAMPION 2023 -kilpailun säännöt

1. Kilpailun järjestäjät
Kilpailun järjestäjänä toimii Easyfairs Nordic AB
Yhteistyökumppaneita ovat Metos Oy, Valio Aimo, Danish Crown Foods A/S, Unilever Finland Oy, Global Magentur ja Lantmännen Unibake.

2. Kilpailuun osallistuminen
Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat henkilöt, alan opiskelijat sekä kokit ja keittiömestarit. Karsintatuomaristo valitsee välierään kilpailijat anonyymisti lähetettyjen reseptien ja kuvien perusteella. Välierään valitaan 12 kilpailijaa. Semifinaaliin pääsee kahdeksan kilpailijaa. Finaaliin pääsee neljä kilpailijaa.

3. Kilpailuaika
Kilpailuun voi hakea 27.12.2022 – 23.2.2023 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 23.2.2023 klo 24.00. Hakuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla.

4.  Karsinta, semifinaali ja finaali
Karsinta:
Kisaan ilmoittaudutaan lähettämällä oma vapaavalintaisen fastfood -annoksen resepti ja kuva. Karsintakilpailun resepti ja valokuva tulee toimittaa viimeistään 23.2.2023 kello 24. mennessä ffcr@easyfairs.com osoitteeseen. Karsintatuomaristo valitsee välieriin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä 2.3.2023 mennessä, jonka jälkeen kilpailijat julkistetaan.  

Välierä:
Välierässä kukin kilpailija valmistaa valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai hotdog omalla reseptillään yhteistyökumppaneiden raaka-aineista.

Semifinaali:
Semifinaalissa kukin kilpailija valmistaa valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai hotdog omalla reseptillään yhteistyökumppaneiden raaka-aineista. Annoksen tulee olla eri kuin välierässä. Edelliselle päivälle on varattu noin tunti aikaa esivalmisteluita varten, esim. leivän tai hillokkeen valmistamiseen.

Finaali:
Finaalissa kilpailijat valmistavat valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai hotdog omalla reseptillä yhteistyökumppaneiden raaka-aineista. Annoksen tulee olla eri kuin semifinaalissa ja välierässä. Edelliselle päivälle on varattu noin tunti aikaa esivalmisteluita varten, esim. leivän tai hillokkeen valmistamiseen.
Finaaliin päässeet kilpailijat valmistavat yhden hotdogin, yhden hampurilaisen ja yhden vapaavalinnaisen annoksen kilpailun eri vaiheissa. Vähintään yhden kilpailuannoksista tulee olla kasvisruoka-annos.

Jokaisessa livekilpailun vaiheessa kilpailija valmistaa kuusi (6) annosta.

5. Kilpailussa käytettävät raaka-aineet
Kilpailussa käytettävät raaka-aineet tulee olla yhteistyökumppanien valikoimista ja maitotuotteet tarkemmin Valion valikoimasta.

5.1. Kilpailussa käytettävät laitteet: Jokaiselle välierään päässeelle kilpailijalle lähetetään kilpailun laitekanta ennakkoon nähtäväksi. Kilpailukeittiössä tulee olemaan fast-food annosten valmistamiseen soveltuva laitteisto, mukaan lukien mm. pizzauuni ja hiiligrilli.

6. Tuomaristo 
Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Päätuomari Pekka Terävä osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

7. Kilpailun palkinnot

  1. palkinto 4.000 € rahaa
  2. palkinto 700 € rahaa
  3. palkinto 300 € rahaa

Finalistit saavat diplomin.

8. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

9. Verot ja muut kulut
Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista.
Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

11. Voittajan velvollisuudet
Kilpailun järjestäjällä ja yhteistyökumppaneilla on oikeus haastatella voittajaa ja julkaista haastattelu, voittajan kuva, sekä voittajan reseptit omissa mediakanavissaan. Voittaja sitoutuu antamaan haastattelun myös alan lehdistölle finaalin jälkeen.

12. Sääntöjen muuttaminen
Järjestäjä pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Vieritä ylös