Suomen suosituin ravintola-alan ammattilaistapahtuma

19.-20.3.2025
Messukeskus, Helsinki

FASTFOOD CHAMPION 2024 -kilpailun säännöt

1. Kilpailun järjestäjät
Kilpailun järjestäjänä toimii Easyfairs Nordic AB
Yhteistyökumppaneita ovat Dieta, Haugen-Gruppen, Snellman Pro ja Kiilto.

2. Kilpailuun osallistuminen
Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat henkilöt, alan opiskelijat sekä kokit ja keittiömestarit. Karsintatuomaristo valitsee välierään kilpailijat anonyymisti lähetettyjen reseptien ja kuvien perusteella. Välierään valitaan yhdeksän kilpailijaa. Semifinaaliin pääsee kuusi kilpailijaa. Finaaliin pääsee kolme kilpailijaa.

3. Kilpailuaika
Kilpailuun voi hakea 23.10.2023 – 30.11.2023 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 30.11.2023 klo 23.59. Hakuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla.

4.  Karsinta, semifinaali ja finaali
Karsinta:
Kisaan ilmoittaudutaan lähettämällä oma vapaavalintaisen fastfood -annoksen resepti ja kuva. Karsintakilpailun resepti ja valokuva tulee toimittaa viimeistään 30.11.2023 kello 23.59. mennessä ffcr@easyfairs.com osoitteeseen. Karsintatuomaristo valitsee välieriin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä 15.12.2023 mennessä, jonka jälkeen kilpailijat julkistetaan.  

Välierä:
Välierässä kukin kilpailija valmistaa valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai jälkiruoka omalla reseptillään yhteistyökumppaneiden raaka-aineista.

Semifinaali:
Semifinaalissa kukin kilpailija valmistaa valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai jälkiruoka omalla reseptillään yhteistyökumppaneiden raaka-aineista. Annoksen tulee olla eri kuin välierässä. Edelliselle päivälle on varattu noin tunti aikaa esivalmisteluita varten, esim. leivän tai hillokkeen valmistamiseen.

Finaali:
Finaalissa kilpailijat valmistavat valitsemansa annoksen: vapaavalinnainen annos, hampurilainen tai jälkiruoka omalla reseptillään yhteistyökumppaneiden raaka-aineista. Annoksen tulee olla eri kuin semifinaalissa ja välierässä. Edelliselle päivälle on varattu noin tunti aikaa esivalmisteluita varten, esim. leivän tai hillokkeen valmistamiseen.
Finaaliin päässeet kilpailijat valmistavat yhden jälkiruuan, yhden hampurilaisen ja yhden vapaavalinnaisen annoksen kilpailun eri vaiheissa. Vähintään yhden kilpailuannoksista tulee olla kasvisruoka-annos.

Jokaisessa livekilpailun vaiheessa kilpailija valmistaa viisi (5) annosta.

5. Kilpailussa käytettävät raaka-aineet
Kilpailussa käytettävät raaka-aineet tulee olla yhteistyökumppanien valikoimista.

5.1. Kilpailussa käytettävät laitteet: Jokaiselle välierään päässeelle kilpailijalle lähetetään kilpailun laitekanta ennakkoon nähtäväksi. 

6. Tuomaristo 
Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

7. Kilpailun palkinnot

  1. palkinto 4.000 € rahaa
  2. palkinto 700 € rahaa
  3. palkinto 300 € rahaa

Finalistit saavat diplomin.

8. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

9. Verot ja muut kulut
Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista.
Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

11. Voittajan velvollisuudet
Kilpailun järjestäjällä ja yhteistyökumppaneilla on oikeus haastatella voittajaa ja julkaista haastattelu, voittajan kuva, sekä voittajan reseptit omissa mediakanavissaan. Voittaja sitoutuu antamaan haastattelun myös alan lehdistölle finaalin jälkeen.

12. Sääntöjen muuttaminen
Järjestäjä pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Vieritä ylös