Kalaneuvokselle arvostettu BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti

Kalaneuvos Oy:lle on myönnetty kansainvälinen BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti. Kalaneuvoksen BRC-auditointi on tehty uusimman BRC Food version 8 auditointikriteeristön mukaan. BRC Food on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja kattavin elintarvikkeiden laatua sekä turvallisuutta määrittävä standardi ja laatujärjestelmä. Kalaneuvos Oy saavutti erinomaisen BRC Grade AA tason helmikuun 2021 auditoinnissa.

”Olemme määrätietoisesti rakentaneet toimintamme vastaamaan yhä tiukkenevia globaaleja elintarviketurvallisuuden vaatimuksia. Tästä osoituksena meille on myönnetty 22.3.2021 The BRC Global Standard for Food Safety- elintarviketurvallisuussertifikaatti”, Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen toteaa.

Kalaneuvos Oy:n mittava, 30 miljoonan euron tehdaslaajennusinvestointi vuonna 2019 ja vanhan puolen saneeraus tekivät sertifikaatin vaatimusten toteuttamisesta sujuvaa. Tiukkojen elintarviketurvallisuusvaatimusten täyttäminen huomioitiin hyvin jo investoinnin suunnitteluvaiheessa. Tuotantolaitoksen henkilökulkuun, materiaali- ja tuotevirtauksiin ja tuotantolaitteiden tehokkuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota.

”Kalaneuvos on sitoutunut jatkuvaan kehittämiseen, tuoteturvallisuuteen ja laatuun tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa. Tuotannon työntekijät ovat avainasemassa valmistettaessa laadukkaita ja turvallisia elintarvikkeita. Omaa henkilökuntaamme koulutetaan ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Koko henkilöstö on sitoutunut Kalaneuvos Oy:n elintarviketurvallisuuspolitiikkaan ja sen laatutavoitteisiin. BRC Food -sertifikaatin saavuttamisesta iso kiitos kuuluu juuri omalle henkilöstölle, joka on ottanut standardin vaatimukset jokapäiväiseen toimintaansa mukaan ja noudattaa vaatimuksia”, Kalaneuvoksen laatupäällikkö Susanna Viitaniemi kertoo.

Vieritä ylös