Kvatit biosidiasetuksen piiriin
Berner Oy

Kvatit biosidiasetuksen piiriin

Ei vain puhdasta vaan HETI puhdasta!

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

EU tiukensi vuonna 2012 biosideja koskevaa lainsäädäntöä uudella biosidiasetuksella (N:o 528/2012). Biosidit ovat kemiallisia aineita tai valmisteita, joita käytetään torjumaan tai tekemään haitattomaksi haitallisia eliöitä. Asetuksen tavoitteena on parantaa biosidivalmistemarkkinoiden toimintaa EU:ssa ja varmistaa samalla korkeatasoinen ihmisten terveyden ja ympäristön suojelu.

Biosidiasetuksen mukaan eri desinfioivat tehoaineet tulevat erikseen hyväksyttäväksi EU- tasolla. Nyt keväällä 2023 ovat vuorossa kvaternääriset ammoniumyhdisteet eli kvatit.
Hyväksyttäville tuotteille on asetettu tiukat kriteerit eri käyttötarkoituksiin, kuhunkin erikseen. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi alkutuotanto, sauna- ja suihkutilat, ammattikeittiöt ja ravintolat, kaupat, koulut, elintarviketilat, urheilutilat, sairaalat, hoitolaitokset ja terveydenhuollon laitokset. Puhdistavien desinfiointiaineiden desinfiointiteho (EN -testit) testataan likaisella pinnalla tuotteiden käyttötarkoitus huomioiden.

Bernerin tuotteista uusi kvattipohjainen puhdistava desinfiointiaine HETI Desipesu Pro täyttää biosidiasetuksen vaatimukset. HETI Desipesu Pro korvaa vanhat tuotteet HETI Desipesu ja HETI Santtu.

Uusi HETI Desipesu Pro on saatavilla sekä hajusteettomana että miedosti hajustettuna. Tuote soveltuu monien eri tilojen puhdistamiseen ja desinfiointiin, kuten sauna- ja suihkutilojen, ammattikeittiöiden ja ravintoloiden, kauppojen, koulujen, elintarviketilojen, urheilutilojen, sairaaloiden, hoitolaitosten ja terveydenhuollon laitosten.

Yhteystiedot

Lähetä meille viesti

Vieritä ylös