Fondis pysyy nopeasti kehittyvän kassa- ja maksuteknologian tahdissa mukana. Ravintolassa maksuvälineenä käy myös MobilePay

Fondis pysyy nopeasti kehittyvän kassa- ja maksuteknologian tahdissa mukana. Ravintolassa maksuvälineenä käy myös MobilePay

Fondis Restaurants on yksi Vaasan suosituimmista ravintolakokonaisuuksista. Monipuolinen ja nuorekas ravintolamiljöö Vaasan torin kulmalla koostuu Brasserie & Bar Fondis ravintolasta, Fontanaclub yökerhosta, El Gringo pubista ja erillisestä Golf ravintolasta. Fondiksessa on kokonaisuudessaan 1600 asiakaspaikkaa. Moderni ravintola seuraa liiketoimintaansa keskitetysti Winpos kassajärjestelmällä.

Yhteistyön merkitys korostuu nopeasti kehittyvillä aloilla

Fondis Restaurants aloitti yhteistyön Winposin kanssa 5 vuotta sitten, kun ravintolan kassapalveluja haluttiin nykyaikaistaa ja keskittää.
”Fondis on Winposille äärimmäisen tärkeä asiakas. Meillä molemmilla on halu kehittää järjestelmää ja pysyä kehityksen kärjessä. Olemme saaneet ja saamme paljon arvokasta palautetta suoraan heiltä. Winpos on nopeasti kehittynyt yhdeksi pohjoismaiden merkittävimmistä ravintolan kassajärjestelmätoimittajista, ja suurin syy siihen on juuri yrityksen kyky kuunnella asiakkaan tarpeita, reagoida ja kehittää kassaratkaisua nopealla tahdilla” sanoo Winposin myyntipäällikkö Jouni Mäkynen.

Jokaisen ravintolayrittäjän tulisi tietää reaaliaikaisesti kuinka yrityksellä menee

Tänä päivänä ravintolakokonaisuudella on käytössä kolmessa kerroksessa yli kymmenen kassapistettä. Ravintolaympäristöä kehitetään jatkuvasti. Fondis Restaurantsin toimitusjohtaja Susanna Ristiluoma on innokas kokeilemaan uutta ja on aina ollut ensimmäisten joukossa testaamassa Winposin uusia ominaisuuksia ja palveluita.

Toukokuussa Fondiksessa kassajärjestelmään integroitiin sähköinen taloudenhallintaohjelma Procountor, jolloin kassajärjestelmästä lähtee suoraan aineistot taloushallintaohjelmistoon.

”Tämä on tätä päivää, jokaisen yrittäjän tulisi tietää kuinka yrityksellä menee”, sanoo Ristiluoma. ”Integraation myötä pystyn seuraamaan ravintolatoimintaamme reaaliaikaisesti sähköisen taloushallintaohjelman kautta”
Nopean palvelun merkitys korostunut

Viime aikoina ravintola-alalla on kiinnitetty yhä enemmän huomiota asiakaspalvelun nopeuteen ja joustavuuteen. Muun muassa mobiilimaksupäätteet ja langattomat tabletit ovat olleet paljon esillä ravintola-alalla.

”Kassa- ja maksuteknologia kehittyy jatkuvasti ja asiakkaat haluavat yhä nopeammin palvelua. Sekä kassan käyttö että maksaminen tulee ravintolassa sujua nopeasti. Elämme tilanteessa jossa yksikin ylimääräinen painallus kassalla tai maksupäätteellä turhauttaa” toteaa Mäkynen. Uusimpana trendinä alalla on mobiilimaksut, ja niiden vastaanottaminen ravintolassa.
Ensimmäisenä suomalaisravintolana mobiilimaksut kassajärjestelmään

Viimeisin yhteinen projekti Winposilla ja Fondiksella alkoi toukokuun alussa, kun ravintola otti ensimmäisenä suomalaisyrityksenä käyttöön kassajärjestelmään integroidun Danske Bankin MobilePay maksutavan.

”Olin innoissani kun kuulin että sovellusta kehitetään myös yrityskäyttöön ja sain ehdotuksen olla Suomen ensimmäinen mobiilimaksuja vastaanottava ravintola. MobilePay on ollut kuluttajapuolella käytössä jo yli kolme vuotta, joten ensiaskeleet on jo otettu ja asiakkaamme osaavat sovellusta jo valmiiksi käyttää. Olen jo pitkään seurannut kuinka ahkerasti asiakkaamme käyttävät MobilePay sovellusta keskinäiseen rahan siirtoon. Tuntui äärimmäisen loogiselta ajatukselta alkaa myös ravintolassamme vastaanottamaan mobiilimaksuja. Uskon, että ravintola-alalla nopea maksutapa tulee yleistymään tämän vuoden puolella räjähdysmäisesti” sanoo Ristiluoma.

Danske Bankin MobilePay sovelluksen etu on ehdottomasti se, että se on ladattavissa kaikkien pankkien asiakkaille ja toimii kaikilla älypuhelimilla. Ravintolapuolella lähimaksun yläraja 25 € myös jää liian pieneksi, MobilePay sovelluksella asiakas voi maksaa aina 500€ asti.

Jouni Mäkynen ja Susanna Ristiluoma uskovat että yhteistyö tulee kestämään ja jatkumaan mielenkiintoisena erilaisten projektien merkeissä. Seuraava kiinnostava projekti voisi olla esimerkiksi mobiilien tarjoilijapäätteiden käyttöönotto.

Vieritä ylös