Eckes-Granini Finland Oy Ab vähentää muovia vaihtamalla paperipilleihin

Eckes-Granini Finland Oy Ab vähentää muovia vaihtamalla paperipilleihin

Muun muassa Mehukatti Luomu ja Mehukatti TRIP® annosmehuja Turussa valmistava Eckes-Granini Finland siirtyy vuoden 2021 alusta Huhtamäen paperipilleihin.

Mehukatti annosmehuihin tuleva paperipilli on elintarvikekelpoinen, kierrätettävä ja kompostoituva eli voimaan astuvien EU-säädösten mukainen. EU:n laatima muovipillit kieltävä SUP direktiivi tulee voimaan heinäkuussa 2021.

”Haluamme Suomen vastuullisimpana mehutehtaana olla edelläkävijänä syrjäyttämässä muovipillin paperipillillä”, kiteyttää toimitusjohtaja Juha Helokoski.”

Vuosittain lähes 30 miljoonaa pilliä annospakkauksissaan käyttävä mehutehdas vähentää vastuullisemmalla materiaalivalinnalla muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa. ”Pakkaukset ja erityisesti kestävän kehityksen materiaalivalinnat on yksi yrityksemme vastuullisuuden kuudesta osa-alueesta yhteisen planeettamme ja ympäristömme suojelemiseksi”, kertoo Helokoski.

”Lasten suosikki Mehukatti, saa kunnian olla ensimmäinen suomalainen annostuote markkinoilla, jossa on paperipilli. Mehukatti Luomu 2 dl paperipilleillä saadaan kauppojen hyllyille vuodenvaihteessa. Kevään aikana paperipilli tulee korvaamaan muovin myös klassikkobrändi Mehukatti TRIP® -pillimehuissa” kertoo tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén. ”Laadukkaan ja toimivan paperipillin löytämiseksi on tehty paljon työtä ja testausta. On hienoa, että löysimme ratkaisun Huhtamäeltä. Meillä on yhteistä historiaakin vuosikymmenten takaa, sillä Marli Oy oli aikanaan Huhtamäen omistuksessa 80-luvulla”, muistelee Lindén.

Lisätietoja: Tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén 0400 484 351
nina.linden@eckes-granini.com

Vieritä ylös